CREATE INTERIOR

Budapest és környéke
Kecskemét és környéke

brigitta@createinterior.hu+36 70 770 8701

Interior coaching csomag

2022-02-02

Az utóbbi időben megnőtt a motivált, de kevés idővel és esetleg kevés kreativitással rendelkező érdeklődők száma, azonban nagy igényük van arra, hogy otthonuk szebb és jobb legyen, mint jelenleg. Nekik tényleg csak egy apró pici támogatásra van szükségük, minden más munkafolyamatot ők maguk szeretnének elvégezni. Gyakorlatilag annyira gyakori kérés lett ez, hogy egy új csomaggal kellett előrukkolnom. Ez a címben is olvasható interior coaching csomag, amit én koncepció tervezésnek szeretek hívni magyarul. Ebben a posztban erről szeretnék bővebben írni.

Mikor van erre szükség?

Megrendelőim általában akkor keresnek meg ezzel a kéréssel, amikor már új otthonukban élnek egy ideje, de minduntalan azzal az érzéssel léteznek, hogy valami nincs rendben. Valami nem oké. Ez az érzés pedig a befejezetlenség érzése. Nyilván senki nem kéri, hogy mindenki úgy költözzön be új otthonába, hogy minden pikk-pakk áll, minden utolsó díszpárna is hetykén figyel a kanapén. Nem, az otthonosság elérése és annak érzete amúgy is csak lakva tud kialakulni. Gyakran kell nyugalomra inteni megrendelőimet, amikor már-már toporzékolva kérik tőlem, hogy de hát mit csináljanak, hogy otthonos legyen a házuk/lakásuk. Szerintem ez egy hosszú folyamat, nem indul el úgy, hogy én azt mondom, hogy tegyél 2 képet a falra és kész is. Tényleg lakva tudjuk belakni a teret, ahhoz pedig idő kell, hogy megismerjük otthonunkat, kialakuljanak új szokásaink, ami csak arra az adott térre lesz jellemző.

Eltértem a tárgytól, tehát mikor van szükség koncepció tervezésre? Akkor, amikor már csak az utolsó simítások hiányoznak. Amikor a konyhából már csak a munkapult kiválasztása van hátra. Vagy a hálószoba még üres és csak egy ágy van benne már 4 hónapja, de ennél többre vágysz. Amikor már van egy szőnyeged és tv szekrényed és nem tudod hogyan lépj innen tovább. De akkor is kereshetsz, amikor egy utólagos hozzáépítés okán szükséged van iránymutatásra. Vagy csak egész egyszerűen, amikor minden régit lecserélnél valami újra.

Mi ez a csomag?

A coaching arra szolgál, hogy támogatást nyújtson számodra, ha a tervezés nagyját egyedül kell kézbe venned, de mégsem szeretnél kompromisszumokat hozni csupán az időhiány miatt. Szakértő támogatást adok otthonod harmonikus kialakítására, friss design elemeket mutatok be neked, tippeket adok otthonod stylingolására. Egy személyes találkozó keretében felmérjük együtt az ingatlan adottságait, a szükségleteket, listát írunk, hogy mik azok a területek, amik tervezést, új elrendezést, vagy éppen új bútort igényelnek. A tervezés végén kézhez kapsz egy egyedi konszignációs listát, ami helyiségenként tartalmazza a számodra leoptimálisabban kiválasztott berendezési tárgyakat, pontos lelőhellyel és egyéb hasznos és fontos információkkal. Készítek még moodboardokat, melyekkel az általam megálmodott dizájnt kívánom érzékeltetni.

Milyen munkafolyamatokat érint ez?

Ahogy fentebb is írtam, az ajánlatkérést követően egy személyes találkozó keretein belül közösen járjuk be az adott ingatlant, én közben bőszen jegyzetelem az igényeidet, ötleteidet, álmaidat. Ezeket persze helyiségenként teszem meg.

Ezek után elindul a kutatómunka terepmunkának nevezett boltlátogatással, ezzel párhuzamosan pedig készülnek a moodboardok, vagyis hangulatmontázsok. Egy-egy sikeres koncepcióterv elfogadása után az egyes elemeket én rögtön konszignációs listába rögzítem. A folyamat teljes szakaszában biztosított a személyes és/vagy telefonos kontakt, minden helyiségre nézve átbeszéljük az elképzelt dizájnt, szín- és stílustervezés sem marad el. Nem csak bútorokat, hanem lakástextileket, lakáskiegészítőket, lámpatesteket is választunk együtt. Ez a folyamat lényegében a lakberendezési tervezés, annyi különbséggel, hogy itt alaprajzi tervezés nem jelenik meg, és a már meglévő elrendezéshez is inkább besimulunk, minthogy alakítsunk rajta. Persze, ha indokolt, akkor ezt fel tudjuk rúgni, de az alapgondolat az, hogy ahhoz és abból tervezzünk, amink van.

Ha úgy érzed, hogy neked is pont csak egy kis megerősítésre vagy éppen kiegészítésre van szükséged, bátran keress fel és kérj egyedi ajánlatot.

Következő