Interesting facts about our specialists

Nagy Brigitta lakberendező

Nagy Brigitta lakberendező
Nagy Brigitta enteriőr tervező

Most biztosan arra számít, hogy én is belekezdek egy olyan szívből jövő vallomásba, hogy miért is lettem lakberendező; kezdve azzal, hogy már kislány korom óta erre a pályára készültem… Nos, ez rám nem igaz. Egyáltalán nem erre a pályára készültem, és nem is így indult a felnőtt életem.

Angol- és történelem tanárként végeztem és a főiskola elvégzése után rögtön kihasználva tökéletes angoltudásomat, egy nyelviskolában kezdtem el dolgozni. Őszintén bevallom, hogy soha nem éreztem úgy, hogy jó helyen voltam, nem éreztem azt, hogy engem arra a pályára szánt a sors. Aztán egyszer csak, pont az esküvőm előtt felmondtam az akkori munkahelyemen B terv nélkül. A pánik és a sokk után aztán egyre jobban kezdett kitisztulni a fejem és egyszer csak megelevenedett előttem a jövendőbeli karrierem, mint lakberendező. Oké, a valóságban ez nem így történt, hanem a férjem leültetett egy fehér papír elé és kiadta a feladatot, hogy írjam össze egy listában, hogy mik azok a dolgok, amik érdekelnek és szeretném csinálni egész életemen át. Ekkor jött a megvilágosodás, és olyan dolgok jutottak eszembe korábbi éveimből, amik talán indirekt módon jelezték felém már akkor is a pályamódosítás szükségességét, de akkor ezt nem vettem figyelembe.

Hadd meséljek erről bővebben. Szegeden töltött főiskolai éveim alatt szokásommá vált, hogy esténként hazafelé a villamosról be-belestem belülről kivilágított lakásokba. És itt most senki ne gondoljon semmi furcsára, hiszen amúgy sem sok minden látszott, ha-ha… egész egyszerűen érdekesnek tartottam, hogy ki milyen lámpatesttel világítja meg az otthonát és végül milyen színt ad fény lesz a helyiségnek a benne lévő fényforrás fajtájától függően az adott helyiségnek. Narancssárga, sárga, kicsit kékes, esetleg lila az álmennyezetben futó LED szalagtól. Aztán ehhez elképzeltem a lakásban lévő bútorokat és egyéb kiegészítőket.

Ezzel szórakoztattam magam a hazafelé tartó útjaimon. Humoros igaz? Belátom, tényleg nem szokványos, de ez is azt mutatja, hogy már akkor, tudatlanul is a fejemben komplett lakásokat rendeztem be.

Amikor a fehér papírlap fölött megvilágosodtam kutatni kezdtem és rátaláltam egy szuper lakberendező iskolára, ahol kitűnő eredménnyel végeztem. Itt megtanultam mindent, amit a szakmáról tudni kell, de persze a tanulás sosem áll meg. „Life long learning”, így hívják ezt.

A lámpákhoz való viszonyom azóta is megmaradt, egyszerűen lenyűgöznek a design lámpák, a modern megoldások a világítástechnikában, az izgalmas lámpatestek, a kristálylámpáktól pedig egész egyszerűen megbolondulok. Esetleg egy későbbi karrierváltás lóg a levegőben… ha-ha, majd kiderül.

Tény, hogy nem ezen a pályán indultam el, de a kreativitást szerencsére a tanítás során is kiélhettem, persze itt most kicsit másként. Imádom, hogy a szakmám lehet az, ami lenyűgöz és ami nap, mint nap motivációt ad újabb és újabb ötletek megvalósításához. Imádom, hogy lehetőségem van a lelkesedésemet mások javára fordítani. Boldog vagyok, hogy a szépérzéket mások felé közvetíthetem csodálatos enteriőrök formájában. Hálás vagyok férjemnek, hogy segített abban, hogy megtaláljam a helyemet.

home office
Írja meg, miben tudok segíteni

Ajánlatkérés

Köszönöm! Hamarosan felveszem Önnel a kapcsolatot!
Oops! Something went wrong while submitting the form.