Bárcsak az én házam lenne

De sajnos nem az…viszont szívem-lelkem benne van a tervezésében. Minden részletét imádom, a tervezés minden fázisát élveztem, örültem, hogy nagyon sokszor nekem csak annyi szerepem volt, hogy ötleteket javasoltam, de a végső elemeket megrendelőim találták ki, a döntés alapból is mindig megrendelőim kezében van, de itt plusz előny volt a határozott elképzelések listája.

Már az első telefonos beszélgetésünk után megkaptam az alaprajzokat a házról és egyből feltűnt, hogy milyen jól megtervezett házról van szó. Kiderült, hogy a megrendelőim által megadott néhány pontba szedett elképzelést az építész elsőre tökéletesen papírra vetette, csak néhány apróbb módosítás volt szükséges a végleges terv kialakulásához. Ritkán találkozom olyan újépítésű ház alaprajzzal, ami ennyire jól átgondolt, mindenre kiterjedő. Öröm így indulni a projekttel.

Az első projektmegbeszélés alatt a főbb irányokat megterveztük, beszéltünk a belső hangulatról, színekről, dizájnokról. A megbeszélés az inspirációs képek átbeszélésével folytatódott, de itt is olyan jól átgondolt igényeket jelöltek meg megrendelőim, hogy apró pici kiegészítések kellett csak, hogy megtaláljuk mindenben a harmóniát. Modern minimál volt az elképzelés, de ezt valami extra elemmel szerettük volna kiegészíteni. A találat végül megrendelőimé volt, egy fáradt rózsaszín olvasófotel „személyében”. Ez adta a löketet a további színkép kitalálásához.  A nappali, előszoba és konyha szürke színű hidegburkolatot kapott, így a falak színeit ehhez koordinálva halvény szürkés DULUX Alabástrom szelence színre festettük. Az étkező falra egy olyan fotótapétát találtunk, mely gyönyörűen visszahozza a nappaliban elhelyezett fáradt rózsaszín színű fotelt. Az absztrakt mintája pedig izgalmas kiegészítője a konyha-étkező-nappali résznek.

A konyha közepére egy közös használatra tervezett konyhaszigetet helyeztünk el, melyet teljesen körbe lehet ülni, akár mind a négyen együtt tudnak majd üldögélni, ha szeretnének. A színkép itt is adott volt, olyan tekintetben, hogy megrendelőim kezdetektől fogva fehér és famintás konyhabútort terveztek, famintás munkapulttal és fényes fehér hátfallal. A bútor szerkezetét azonban az én ötleteim szerint módosítottuk, hogy így kényelmes és praktikus rakodóhelyeket teremtsünk.

A dolgozószoba több funkciót tölt majd be, hiszen ez lesz majd a vendégszoba is. Mivel ez a tér viszonylag kicsi, itt szinte az egész bútorzat egyedi tervezést igényelt. Egy praktikus fotelágyat kvázi körbekerítettünk magas szekrényekkel, ehhez továbbá egy íróasztalt is elhelyeztünk a sarokban.

A hálószoba egyedi megoldást igényelt, mivel mindenképpen nagy ágyat szerettek volna megrendelőim, tehát 180x200 cm-es ággyal dolgoztunk. Így azonban az ágy egyik fele egy padlóig érő nem nyíló ablak elé kellett, hogy kerüljön. Mivel már így is aszimmetrikus az elrendezés, ezt kiegészítve egy eltolt lamellás panelt terveztünk, modern tapétával az ágy mögötti falra, továbbá ultra modern és menő falilámpákkal. A szoba másik végébe egy egyedi gardróbszekrényt terveztünk beépített TV fülkével.

A gyerekszoba szintén egyedi bútorzatot igényelt, itt alapvetően a játékok, sulis holmik kerülnek majd tárolásra, hiszen a gyerekek ruháit saját gardróbszoba rejti majd. A szoba tulajdonosa egy kiskamasz fiú ikertestvérpár egyik tagja, így a belső színképet ehhez mérten alakítottuk ki. Itt is visszaköszön dekor elemként a lamellás falpanel. A másik testvér szobája pont ugyanígy fog kinézni, mint ez, tehát ezt külön megtervezni nem volt szükséges.

A fürdőszoba nagyon elegáns burkolatot kapott, nagyon izgalmas hatást kelt a dekorcsempe sugaras mintája. A fürdőszobában dupla mosdót terveztünk egyedi bútorral.

Az előszobában pedig szintén egyedi tervezésű pakolós szekrényeket helyeztünk el, de itt alap igény volt egy szabad polc, vagy fiók elhelyezése, hogy pl. napszemüveget vagy kulcsot elérhető helyen tárolhassanak megrendelőim. Terveztünk egy kis leülő alkalmatosságot is, a pad alatt pedig cipőket lehet tárolni majd. A falfülke másik oldalára pedig egész alakos tükröt terveztünk további cipők tárolására alkalmas szekrénnyel.

Nagy örömmel vettem részt ebben a projektben, nagyon közel állnak hozzám ezek a színek és ez a stílus, nagyon tetszett, hogy megrendelőimnek határozott elképzelései voltak, amihez mégis hozzá tudtam tenni és így egy csodálatos otthont terveztünk együtt.

Helyszín:

Maglód

Írja meg, miben tudok segíteni

Ajánlatkérés

Köszönöm! Hamarosan felveszem Önnel a kapcsolatot!
Oops! Something went wrong while submitting the form.