Elegáns átalakítás

Ezek a látványtervek egy irtó cuki négyfős családnak készültek nagy szeretettel Amikor egy új projektem dolgozom, valamiért mindig a megrendelő család tagjai közé képzelem magam, de itt kicsit más miatt is könnyebb volt számomra a belső irányt megtalálni. Erről kicsit lentebb fogok írni.

Nappali és étkező

Az újonnan megvásárolt lakás egy relatív újépítésű társasházban található, de a korábbi berendezés egyáltalán nem passzolt megrendelőim elképzeléseihez új otthonukat illetően. Kiinduló pontnak annyit kaptam, hogy fehér, modern és praktikus otthont szeretnének és a felújítás ne járjon falmozgatással, csak burkolatcserével és szaniter cserével a fürdőszoba esetében. Térkiosztás szempontjából elég szerencsétlen elrendezésről beszélünk, sajnos a társasház fekvéséből adódóan más felosztásra nem volt lehetőség és mivel említettem, hogy falak mozgatásával nem számoltunk, így azzal kellett megbirkózni, amink volt. Ez elég gyakran előfordul munkám során, szóval semmi új nem volt ebben.

A lakás szerencsétlen elrendezéséből elsőként a hálószobát emelném ki, hiszen ez méretét tekintve a legkisebb szoba, sőt még egy  falugrás és ferde fallal is nehezítette a terepet. Itt egy kényelmes gardróbszekrényt terveztünk a szülőknek, valamint ezen kívül már csak egy komódnak maradt hely. A színkép megrendelőim kívánsága szerint fehér alapra épít. Egy gyönyörű Arte tapéta egészíti ki a képet, az Aurora fehér színben. Elképesztően gyönyörű, nagyon kedvelem ezt a vinyl tapétát. Mivel a tapéta finomsága megengedi, a további kiegészítők, mint a mennyezeti lámpa, függőlámpa esetében az arany színt vetettem fel megrendelőimnek moodbordban és imádták az összképet. A választás a Nova Luce lámpáira esett, a két függőlámpa, melyek olvasólámpaként funkcionálnak az Obitar családból, a mennyezeti lámpa pedig a Leon. A további eleganciát és melegséget a rendkívül kényelmes kárpitos boxspring ágy és a hozzá tartozó kárpitozott éjjeliszekrények adják. A függönyök is színben passzolnak, itt a JAB egyik kollekcióját, a Softie névre hallgató lakástextilt választottuk, azt hiszem ezt a neve alapján nem kell magyarázni, hogy miért.

Hálószoba

Abszolút irreleváns információ a projekt szempontjából, de mivel fentebb is már belengettem, így elmesélem, hogy megrendelőim gyermekei pont annyi idősek, mint az én gyermekeim, csak épp ellenkező neműek. Ezért volt hát számomra könnyebb beleképzelnem magamat a család életébe. A korosztály ismerete az igények szempontjából tehát megvolt, de a konkrét érdeklődési kört bevallom kutatnom kellett. Először az volt egy határozott pont nálam, hogy szeretném a kislányok szobáit tapétával díszíteni, de erről meg kellett győzni megrendelőimet. Sajnos egyre többet tapasztalom, hogy szegény tapéták még mindig rossz emlékeket idéznek általánosságban az emberek számára és megrendelőim is igyekeznek elkerülni a tapétázást, pedig nem igen tudok ennél szebb dekorálási formát mutatni, mely ennyi pozitív hatást tud adni a térnek. Szóval a tapétánál tartottam és ott, hogy meg kellett győzni megrendelőimet erről. Ismét moodbordon keresztül tudtam a legjobban prezentálni elképzeléseimet, így szerencsére hamar elfogadták az ötleteimet. A tapétákat végül a lányok választották ki maguknak, de bevallom az egyik szobában lévő tapéta pont az, amit eredetileg én is választottam ide.

Lányszoba

A fürdőszobákban mindent kicseréltünk és megrendelőimmel együtt egy gyönyörű Tubadzin csempét választottunk, melyet néhol Serenity nevű arany díszcsíkkal dekoráltunk. Ehhez azt gondolom igazán passzol az arany keretes zuhanykabin és szaniterek, de persze mindent úgy terveztünk meg, hogy az arany díszcsík elhagyása nélkül króm színnel is szuperül mutasson a végső színkép.

Fürdőszoba

Az előszoba és folyósó tekintetében elsődleges szempont az volt, hogy a fal angol panel stílusú burkolatot kapjon, mert ez egy régi vágya volt megrendelőmnek. Ehhez az English Panels weboldalt javasoltam, a másik opció pedig az Orac Decor falpaneljei voltak.

Előszoba

A nappali és étkező tere (és persze a konyha is) egy térben található, a kiosztás itt is szerencsétlen egy ferde fal miatt, de ezen változtatni nem tudtunk természetesen. Alapvetően a médiafal tekintetében annyiban állapodtunk meg, hogy ne legyen nagyon tömött és zárt, de nyitott polcokat sem szeretnénk, így végül a képeken látható elrendezést álmodtuk meg közösen, amibe egy másik régi kívánságnak is helyet adtunk, egy elektromos kandalló kerül majd beépítésre. A médiafal mögötti falrészt pedig Kerma falpanel burkolja majd.

Nappali

Az étkező lamellás falburkolata már a legelején egy kulcsszereplő volt a megbeszéléseknek. Innen nem is tágítottunk, azt gondolom nem is baj, mert elég szépen sikerült a tervezés. A teret egy másik tapétával egészítettük ki, Arte Moooi Mimic Moth-ra esett a választás.

Étkező

A konyha is megújult. Eredetileg azonban ez nem volt része a projektnek, de időközben megrendelőim úgy gondolták, hogy a régi konyhabútor semmilyen szempontból nem illik bele az összképbe és mivel pár éven belül úgyis felújították volna ezt a helyiséget is, már miért ne tették volna akkor, amikor az egész lakás megújul már az elején. Szóval végül új konyhabútort is terveztünk, mely sokkal praktikusabb, mint az előző volt.

Konyha

A legjobban nekem az tetszik ebben a projektben, hogy az elrendezés tényleg nem kedvező, sok helyen van szerencsétlen térfelosztás, ferde falak, kis csücskök a szobákban, amikkel semmi nem lehet kezdeni, de végeredményben ezekből nem lehet érzékelni semmit. Ez a praktikus térszervezésnek és bútor elrendezésnek köszönhető.

Helyszín:

Budapest

Írja meg, miben tudok segíteni

Ajánlatkérés

Köszönöm! Hamarosan felveszem Önnel a kapcsolatot!
Oops! Something went wrong while submitting the form.