Kedves projekt kedves színekben

Ezek a látványtervek egy épülőben lévő családi otthonról készültek egy nagyon kedves fiatal házaspárnak, akik most várják első gyermeküket. Kezdettel fogva irtó szimpatikusak voltak nekem mindketten, mert annyira sok hasonlóságot fedeztem fel az életünkben, így könnyű volt a projekttel azonosulni.

Nappali részlet

Nagyon nagy lelkesedéssel indultunk a tervezésbe és szerencsére ez később sem lankadt, mert olyan nagyon egyetértettünk mindenben. Szinte ritka az olyan projekt, ahol elsőre minden elvetemült(nek) tűnő ötletem betalál, de ez olyan volt. Imádtam az elejétől fogva a végéig.

Minden projektet úgy indítok, hogy először megbeszéljük az igényeket, ki milyen otthont szeret, mik a titkos vágyai, álmai, mit tudunk ebből megvalósítani. Ehhez nagyon nagy segítség, ha már előre inspirációs képeket gyűjtögetünk, hiszen én is ebből tudom leszűrni, hogy milyen stílust szeretnénk megcélozni. Ilyenkor mindig személyesen (vagy online) alaposan átbeszéljük a képeket, minden apró részletet, aztán akarva-akaratlanul kiderülnek olyan dolgok a tervezendő házról, amik a későbbi tervezés csontvázát jelentik. Szerintem nem szégyen más ötleteit inspirációnak használni, ugyanolyat úgysem tudunk készíteni, hiszen teljesen más a miliő; ötletként felhasználni, majd újat alkotni pedig nem lopás.

Ennél a projektnél már az elején világos volt, hogy modern minimál lesz a fő irány, letisztult, de komfortos otthont fogunk tervezni. Azt gondolom, hogy ez teljes mértékben sikerült.

Minden egyes helyiségbe sikerült valami modern elemet is becsempészni, a konyha esetében a visszafogott Egger  Gyöngy Szürke U763 ST9 színű bútorlapra esett a választás, de a bútorfront modern dekort kapott. A konyhasziget főző és bárpult funkciót is ellát, ehhez elegáns bárszékeket választottunk. A felsőszekrények monotonitását savmart üveges felnyiló ajtókkal törtük meg, a szekrényekben pedig hangulatvilágítást terveztünk.

Konyha részlet

Ezen helyiség további terei, tehát a nappali, étkező rész is igényelt egyedi megoldásokat. A média fal és a könyvesszekrények is egyedi bútorok, melyeket látványtervi szinten én terveztem. (Ez igazából csak azt jelenti, hogy én, mint lakberendező persze tudok bútort 3D-ben tervezni, melyről tervdokumentumot is tudok készíteni, de a konkrét bútortervezést rábíznám a bútortervező szakemberekre, ők jobban tudják, hogy mit hogyan kell építeni, hova milyen zsanért, vagy pántot kell tenni. Ezt szeretem már az elején kihangsúlyozni.)

Konyha részlet

A nappali térben helyet kapott még egy kis dolgozósarok is és hogy minden egyben legyen, a bútorok egységes színt kaptak, továbbá a méltán divatos lamellás panel dekor is több helyen jön elő nem csak ebben a térben, hanem a ház más pontjain is. Nekem így, ilyen apró dolgokkal lesz egy kerek egész az egész. 😊

Nappali részlet

Az előtér nagyon modern külsőt kapott egy padlótól mennyezetig érő tükörrel, melyet egy egyedi tervezésű „konzolasztalka” (valójában fiók) tör meg. Az előszoba fontos, hogy praktikus és funkcionális legyen, így a leülő hely mellett, mennyezetig érő szerkényeket is terveztünk.

Előszoba részlet

A dolgozószoba maszkulinabb dizájnt kapott a merész színválasztással, de mivel itt is terveztünk lamellás dekort, így tud ez a szoba is kapcsolódni a ház többi részéhez. Itt kapnak helyet a könyvek is, ehhez egy kényelmes olvasó fotelt terveztünk.

Dolgozószoba részlet

A hálószoba belső színképe követi a holisztikus dizájnt, az ágy mögötti dekor kissé merésznek tűnhet, de egyben nézve a szoba bútorzatát, láthatjuk, hogy egységet alkot. A két oldali gardrób egybeolvad az éjjeliszekrénnyel és az ágytámla mögötti famintás dekorlappal. Ez utóbbit még egy beépített hangulatfénnyel is kiegészítettünk, így szuper hangulatot lehet teremteni a hálószobában.

Hálószoba részlet

A gyerekszoba tervezése amilyen sok fejtörést okozott megrendelőimnek, olyan gyorsan megtörtént, ugyanis más az elején egy moodboardon felvázoltam az ötleteimet, és egyből elnyerte tetszésüket a tervezett színkép. Abszolút nem gondolkoztak megrendelőim tapétában, valahogy az a tapasztalatom, hogy régebbi időkből származó egysíkú és unalmas tapéták egy egész életre levették az emberek kedvét eme falburkolattól, pedig gyönyörű megoldások léteznek napjainkban és kár lenne ezt kihagyni a tervezésből. Szóval ide egy cuki állatmintás tapétát választottunk, melyet szintén lamellás falburkolattal kombinálva terveztük. Maradtunk a fehér alapszínnél, de a tapétával életet leheltünk ebbe.

Gyerekszoba részlet

A vendégszoba tervezése nem igényelt nagy erőket, egy vendégágy és gardrób elhelyezése volt a cél, de itt is egy érdekes falpanel megválasztásával, plusz tapétával remek hatást tudtunk elérni. Végül ez is egy kedvenc helyiség lett.

Vendégszoba részlet

A fürdőszobák ugyanolyan burkolatot kaptak, de mégis másként néz ki egy-egy további dekorelem elhelyezésével. A fürdőszobákban egyedi bútorokat terveztünk, a burkolat színéhez nagyon passzoló színben.

Fürdőszoba részlet

Az egész ház egyben van, nagyon esztétikus és elegáns otthont terveztünk, egyik kedvenc projektem lett ez idén.

Helyszín:

Szada

Írja meg, miben tudok segíteni

Ajánlatkérés

Köszönöm! Hamarosan felveszem Önnel a kapcsolatot!
Oops! Something went wrong while submitting the form.