Merész enteriőr a fiatal pár otthonában

Egy nagyon kedves fiatal pár keresett meg a nyár folyamán azzal, hogy egy lakberendezési tanácsadás keretén belül, tervezzük meg a helyszínen új otthonukat. A ház egy kétszintes családi ház, de a tervezés egyelőre csak az alsó szintet érintette.

Konyha

Az első és legégetőbb problémát a konyha jelentette számukra, így ennek ugrottunk neki. Bizonytalanok voltak az elképzelt ötleteikben és iránymutatásra volt szükségük. Ennek ellenére megrendelőim nagyon felkészülten érkeztek a tanácsadásra, narancssárga festékspray-vel határoltuk el a bútorokat a „folyosóktól”, megrajzoltuk hol legyen a konyhasziget, a hűtő és azt magába foglaló magasszekrényes rész, illetve hova rakjuk a mosogatót és a mosogatógépet, hogy annak használata kényelmes legyen, de még hely is maradjon a közeledésre. Praktikus beépítettük a kiálló kéményt és elrejtettük a sütős és mikrós toronyban.

Megterveztük a leendő étkezőasztal helyét, itt már konkrét bútort is választottunk. Kijelöltük, hogy mekkora hely szükséges a kényelmes közlekedésre az asztal körül, és volt, ahol kompromisszumot kellett kötnünk. A konyhasziget helyzetét és méretét is eszerint rajzoltuk meg a helyszínen, ebbe terveztük elhelyezni a főzőlapot és fölötte pedig egy esztétikus belógatható kürtős elszívót terveztünk, melynek csövét álmennyezetbe rejtettük volna terveink szerint.

Étkező

Már ezen a ponton is világossá vált, hogy ahhoz, hogy jobban meg tudjuk vizsgálni a legoptimálisbab elrendezést, látványtervekre lesz szükségünk. Ezek után a nappaliról és fürdőszobáról szinte már csak futólag esett szó, hiszen úgyis megtervezzük a látványterveken.

Így jutottunk el oda, hogy végre elindult a közös munka második szakasza. A stílus- és színegyeztetésen kiderült, hogy megrendelőim olyannyira felkészültek, hogy szinte már a végleges dizájnt is kitalálták, pár ponton volt szükség finomhangolásra csak. Mindenképpen zöld hangsúlyos falat szerettek volna fókuszpontnak a nappaliban, a konyhában pedig ehhez passzoló zöld bútort képzeltek el. Itt, a korábban említett finomhangolásnak köszönhetően végül az Egger Amazon Zöld bútorlapot kombináltuk Egger Natúr Pacific Dió bútorlappal, az egészet pedig hosszú győzködés árán egy gyönyörű márványhatású munkapulttal koronáztuk meg.  A konyha így kerek és egész lett, mindenki boldog volt.

A nappaliban kezdetben a médiafalat terveztük fókusz pontnak, de végül új irányt vett a tervezés azzal, amikor fordítottunk az elképzelt dizájnon és a kanapé mögötti falat festettük zöldre (NCS S6030 B90G). Ez a szín amúgy már kezdetektől fogva a tervezés alapját jelentette. Itt is voltak kiszemelt bútorok, és előtérbe helyezett igények, de alapvetően a cél egy hangulatos és kényelmes nappali tér kialakítása volt.

Nappali

A fürdőszoba tervezése egy harmadik szint volt a közös tervezésben, ez a helyiség alapvetően nem szerepelt megrendelőim idei felújítási tervei között. A közös tanácsadás alkalmával került elő először is a tér felújítása, így a látványtervezés megkezdődött, majd olyannyira megtetszettek a tervek, hogy végül ez a helyiség is bombázásra került és azóta már látványterveim szerinti berendezésre is sor került.

Fürdőszoba

Mint említettem megrendelőim fiatalok, így egyértelműen egy laza, de egységes modern és letisztult dizájn volt az elképzelés egy merész színválasztással megspékelve. Bevallom először megijedtem a zöld konyhától, de a tervezés folyamán annyira megszerettem a konyhát, hogy a saját konyhám megújításán gondolkozom. Ki tudja, lehet, hogy egyszer az is felkerül a projektek közé. 😊

Helyszín:

Délegyháza

Írja meg, miben tudok segíteni

Ajánlatkérés

Köszönöm! Hamarosan felveszem Önnel a kapcsolatot!
Oops! Something went wrong while submitting the form.