Épülő iroda látványterve

Ez a projekt egy kedves régi megrendelőm újabb megbízása volt felém, ezúttal azonban az épülő csarnoképület szociális terét kellett megtervezni.

Gyakran fordul elő ebben a szakmában, hogy olyan teret kell előre teljes berendezéssel megtervezni, amibe még belépni sem lehet, hiszen, nem csak hogy nem épült még fel, de még az építkezés sem kezdődött meg. Ilyenkor persze az alaprajz az egyetlen támpont, ahonnan indulunk.

A szociális blokk az alábbi helyiségekre osztható fel: előtér, tárgyaló, közös iroda, öltöző és egy ehhez kapcsolódó vizes helyiség zuhanyzóval és wc-vel, illetve a konyha. Más egyéb elvárás vagy titkos igény nem merült fel az első egyeztetéseken is, a terek komplett berendezését és színtervezését rám bízták.

Felülnézeti alaprajz

Ez egyrészt nagyon izgalmas és inspiráló, másrészt pedig ugyanennyire aggasztó is, hiszen felmerül az aggodalom, hogy mi történik, ha az elkészült látványtervek majd nem nyerik el a megrendelő tetszését. Nos, bevallom, én ezt nem szoktam megvárni, nincs olyan, hogy a megrendelőim ténylegesen csak a legvégén látják a terveket, hiszen minden munkafolyamatban, ha kérik, ha nem, de belevonom őket is. Úgy gondolom, hogy az együtt töltött tervezési idő alatt nem egyedül az én feladatom a tervezés, hanem ez egy közös tevékenység. Persze én igyekszem ebben vinni a főszerepet, de nagyon fontos az egyeztetés, a folyamatos kapcsolattartás és igényfelmérés, hiszen senkinek sem esne jól a végén csalódni az elkészült tervekben.

Mivel többségében férfiak fognak az irodákban dolgozni, így igyekeztem amennyire csak lehet egy maszkulinabb enteriőrt tervezni, persze ezt nagyon alaphangon csak, hiszen kevés embernek tetszik meg elsőre egy tipikus maszkulin enteriőr. 😊 De ez egy mellkészál, térjünk vissza az irodánkra.

Öltöző

Az öltöző esetében volt egy hatalmas falfelület, ami kvázi kihasználatlannak tűnt, oda bútort tervezni az ajtó miatt amúgy sem lehetett volna, így adta magát a helyzet, hogy egy egész falas fotótapétát választottam oda. Megrendelőimnek rettentően tetszett a merész választás, és érdekes, hogy szinte mindenki éppen ezt a teret emelete ki a tervátadások után, mint különösen szuper ötlet. 😊

Az öltözőben természetesen öltözőszekrényekre volt szükség és persze elegendő ülőfelületre. Plusz alap igény volt, hogy ebből a térből nyíljon a fürdőszoba, melyben egy kedves, de maszkulin árnyalatú szürke burkolatot választottunk.

Fürdőszoba

A közös iroda elrendezése adott volt, a tér nagyon más elrendezést nem is engedett volna. A privát teret az íróasztalok közötti térelválasztó paravánnal oldottuk meg. A tárgyaló tere azonban az előbbihez képest kissé szerencsétlen, tekintve, hogy középen található egy pillér, melyet sajnos csak a Sketchupban tudok könnyedén arrébb tenni, a valóságban muszáj volt megtartani statikai jellegű problémák miatt. Így hát ehhez kellett igazodni. Azt találtam ki, hogy ha már ennyire a térben van a pillér, akkor bizony ő kapja a főszerepet is, ő fogja a kijelzőt tartani és a tárgyaló asztalt is erre fogjuk rögzíteni. Végül minden jól alakult ebben a térben is. Mind a tárgyalóban, mind pedig az irodákban maradt bőséges hely arra, hogy irattartó szekrényeket helyezzünk el.

Közös iroda

Az előtér egy vendégfogadó tér is recepció nélkül. Itt csak annyi igény fogalmazódott meg, hogy legyen hely leülni, kedves és barátságos legyen, és legyen hely a vendég kabátoknak. A leülős részt modul szőnyeggel egy kicsit otthonosabbá kívántam varázsolni, melynek köríves formája mindenképpen izgalmas ebben a térben. A leülős rész mögött pedig nagyon érdekes hatást keltenek a 3D-s falpanelek, melyeket a térhez választott falszínre festettünk.

Előtér

A projektet nagyon élveztem, mert annak ellenére, hogy folyamatosan közvetítettem az egyes lépéseket a megrendelők felé, mégis 95%-ban szabadkezem volt a designt illetően és ez jó érzés. Pláne akkor, ha elsőre sikerül eltalálni a megrendelők titkos elképzeléseit.

Helyszín:

Kecskemét

Írja meg, miben tudok segíteni

Ajánlatkérés

Köszönöm! Hamarosan felveszem Önnel a kapcsolatot!
Oops! Something went wrong while submitting the form.