Nappali frissítése

Ez a projekt speciális helyet foglal el a kis képzeletbeli polcomon, ahova a lezárt és megvalósult projekteket pakolom. Még tavaly ősszel indult az egész, amikor megrendelőm azzal keresett meg, hogy segítsek nekik felfrissíteni a legforgalmasabb közösségi terük koncepcióját. Hű de magasröptű szavak, valójában arról volt szó, hogy megunták a jelenlegi nappali elrendezést és bútorokat és mást, frisset, szebbet és jobbat szerettek volna.  Sima liba, gondoltam én.

Először valóban úgy tűnt, hogy tényleg sima ügy lesz, de kiderült, hogy itt alaposabb és tényfeltáróbb igényfelmérésre lesz szükség. Nagyon sok ötlet merült fel az egész munka során, de végül egyik sem került ki győztesen. Az alap elrendezéssel nagyon gyorsan megvoltunk, de a tényleges bútorok kiválasztásával sajnos sehogy sem álltunk.

Felülnézeti alaprajz

A végső löketet végül megrendelőmnek sikerült elindítania, hiszen egy bútorboltos nézelődés során megtalálta a tökéletes bútorcsaládot. Így a tényleges bútorokat a kiválasztott modern olasz bútorcsalád mintájára terveztük meg.

Terveztünk egy hosszú üveges könyvszekrényt, melynek alsó része zárt. Erre merőlegesen elhelyeztünk egy kis íróasztalt, hiszen megrendelőim gyakran és szívesen ülnek le a nappaliban megnézni az e-maileket.

Nappali részlet

Már a projekt elején eldöntöttük, hogy a könyvesszekrény mellett egy leülős olvasósarkot tervezünk. Ezt kiegészítve egy kis lerakó szekrényt terveztünk, mely egy vitrin szerepét is átveszi.

A TV szekrényt két oldalról üveges vitrinek egészítik ki. A projektben alap kérdés volt, hogy a jelenlegi ülőbútort megtartjuk, de a jelenlegi elrendezéshez képest kicsit szétszórtam az ülőbútorokat, jutott belőle az olvasósarokba is. Mindegyik bútor hasonló dekorelemet kapott, így teljes az összhang. Króm fogantyúk, króm lábazati elem, üveges ajtók. A nappali maradt, de az új koncepcióval az egész ház fel fog frissülni.

Helyszín:

Kecskemét

Írja meg, miben tudok segíteni

Ajánlatkérés

Köszönöm! Hamarosan felveszem Önnel a kapcsolatot!
Oops! Something went wrong while submitting the form.